Agrounik na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

18.05.2019

Agrounik na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

U periodu od 11. do 17. maja održan je 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Na štandu Agrounika u Master hali, svakodnevno se nalazilo 3 agronoma koji su bili na raspolaganju posetiocima oko svih pitanja iz oblasti poljoprivrede.

Posebno interesovanje privukli su ogledi iz naše laboratorije kao I rezultati našeg novog preparata Erwix prirodnog  bio - fungicida i bio – baktericida, koji je namenjen  za suzbijanje fitopatogenih bakterija i gljiva. Primenjuje se preventivno neposredno pre ostvarivanja uslova za infekcije u različitim fenofazama razvoja biljke. 

Naše kolege hemičari predstavili su kreativne hemijske metode.

Na štandu Agrounika proizvođači su takođe mogli da se informišu o analizi silaže I senaže kao I o analizi zemljišta koja je osnovni preduslov uspešne poljoprivredne proizvodnje u povrtarstvu, ratarstvu I voćarstvu.

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu svake godine pojavi se oko 2000 izlagača iz Srbije I 60 zemalja sveta, a mi možemo primetiti da je sajamski nastup Agrounika prošao uspešno I zapaženo.

Ovakvi skupovi su odličan način da se upoznamo i razmenimo iskustva sa poljoprivrednim proizvođačima širom naše zemlje. Naročito je važno da edukujemo i savetujemo proizvođače počev od pripreme zemljišta sve dalje o celokupnom procesu proizvodnje.