Agrounik na Svetskom danu intelektualne svojine

26.04.2018

Agrounik na Svetskom danu intelektualne svojine

U svečanoj sali Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije prof. dr Snežana Đorđević prezetovala je kroz primer iz prakse primenu naučnih istraživanja u privredi i korišćenje prava intelektualne svojine u svom poslovanju . Poznata po svom naučnom radu i više puta nagrađivana u kategoriji preduzetnika, vlasnica i osnivač privrednog društva Agrounik d.o.o. dr. Snežana osvrnula se na razvoj firme koja je ostala posvećena svojoj viziji i ideji povezivanja savremene nauke i moderne poljoprivredne proizvodnje.

26. april je međunardoni Dan intelektualne svojine, a ove godine kampanja slavi birljantnost, talenat, radoznalost i hraborost žena koje predvode promene u našem svetu i oblikuju našu zajedničku budućnost.  

Na skupu u Zavodu za intelektualnu svojinu obratili su se i Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Nenad Popović, ministar za tehnološki razvoj, transfer tehnologije i invacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sonja Lazarević, pomoćnik direktora Upave carina, sektor za kotrolu primene carisnkih propisa.

Cilj proslave Svetskog dana intelektualne svojine je podizanje svesti o značaju intelektualne svojine u svakodnevno životu, ali ne samo u svetu zabave, književnosti i muzike, već i kroz tehnološka dostignuća i proizvode koji oblikuju svet u kome živimo. Uz pomoć inovativnih tehnologija moguć je pristup informacijama sa bilo kog mesta na planeti, a radeći zajedno razvijamo efikasna rešenja za poboljšanje zdravlja širom sveta, smanjenje siromaštva i zaštitu našeg prirodnog okruženja.